post-img  Foamcoaten of stof?

Het zijn twee totaal verschillende technieken die moeilijk direct met elkaar te vergelijken zijn. Foamcoaten is een innovatief proces waarbij met een zogenaamde hot-spray spuittechniek polyurea aangebracht wordt op schuim of een ander (zacht) materiaal. Het resultaat is een sterke elastische laag. Je kan bijvoorbeeld met polyurea een zwembad spuiten op beton. Polyurea is elastisch en zeer goed bestendig tegen invloeden van buitenaf. Zo worden er parkeerdekken mee gespoten om bestand te zijn tegen zout en zuren. Maar andere industriele toepassingen vinden plaats in chemietanken.  

Na het aanbrengen van de hechtlaag en polyurea wordt de polyurethaan aflak aangebracht. Die bepaald de uiteindelijke kleur van het eindproduct. Foamcoaten is een heel bewerkelijk en specialistisch proces maar het grote voordeel van deze techniek zijn de oneindige mogelijkheden in ruimtelijke vormen. Vormen die normaal alleen mogelijk zijn in spuitgiet of matrijzen kunnen door alternatieve bewerkingen (d.m.v. contoursnijden en frezen) worden geevenaard. Door de vormvrijheid om van 2D naar 2,5 D en 3D ruimtelijke vrijheid te gaan is deze techniek super om in te zetten bij architectonische uitdagingen. Ruimtelijke objecten kunnen gemaakt worden als zit-element, accoustische elementen of ruimtelijk esthetisch. 

Voor ons is foamcoaten een vast onderdeel van ons kernkwaliteit en uitstraling naar buiten. Het materiaal is waterdicht en zacht. Denk naast de toepassing voor luxe buitenkussens aan zorg toepassing en voor onderwijs doeleinden. Wij gaan de creatieve uitdaging graag met u aan!

Een goed alternatief voor foamcoating is de Sunbrella stof die we toepassen. Deze stof heeft zijn kwaliteit inmiddels ruim bewezen in de markt en geven maar liefst 5 jaar garantie op UV bestendigheid. Want ook hier is het met name de hoeveelheid UV die zorgt voor verkleuring en veroudering. Deze stof is leverbaar in diverse kleuren. We hebben de hoezen zo doorontwikkeld dat het toch een strak eindresultaat is. Gestoffeeerde kussens voelen bij ons iets zachter aan in tegenstelling tot foamcoaten, en het is dus een persoonlijke keus, en niet een kwalitatieve keuze! Wij adviseren u graag hieriin.